Jeugdduiken

Bij de lagoondivers zijn ook de jonge duikers, die graag het rijk van Neptunus willen ontdekken, vanaf 10 jaar hartelijk welkom.

Sinds 2001 zijn wij als club actief bezig met de opleiding van jeugd wat ondertussen resulteert in een ploeg van meer dan 20 jeugdleden.
Onze jeugdtrainingen gaan steeds door op donderdag van 20:00u tot 21:00u u in het gemeentelijk zwembad te Aartselaar, kleistraat 204, 2630 Aartselaar.

Om de jeugd een degelijk en vlotte opleiding te kunnen aanbieden die sterk gepaard gaat met spel en ontdekking, hebben wij verschillende lesgevers die hiervoor specifiek opgeleid werden door Nelos.

De jeugdduikers kunnen 3 brevetten behalen om zo op een stapsgewijze manier door te schuiven naar het volwassen duiken.

Deze brevetten zijn:

  • Bronzen Dolfijn
  • Zilveren Dolfijn 
  • Gouden Dolfijn 

Elk brevet heeft een aantal opbouwende specifieke competenties waardoor de jeugd na het behalen van het Gouden Dolfijn brevet ook als volwaardige 1*D kan ingeschaald worden.

Voor onze jonge duikers worden afzonderlijke duiken in open water voorzien die volledig aangepast zijn op het niveau van het behaalde brevet.

Aangezien wij bij het werken met jongeren de waarden en normen van onze club heel belangrijk vinden, hebben we ook de Panathlonverklaring ondertekend. 
Deze verklaring is terug te vinden op www.panathlonvlaanderen.be