Openwaterduiken

Zwembadtrainingen zijn één ding, maar het echte werk en het echte duikgevoel komt pas bij een duik in open water. Ook voor de brevetten zijn openwaterduiken een must. Daarom voorziet de club doorheen het jaar een groot aantal clubduiken. Dit geeft onze duikers de kans om ervaring op te doen in open water. Bijna elk weekend is er een clubduik. De planning van de clubduiken wordt aan de leden doorgegeven.


De openwaterduiken vinden plaats op verschillende locaties. Er wordt gedoken in zoet water, onder andere in de Put van Ekeren en in steengroeves.

De meeste duiken gaan door het zout water van de Oosterschelde in Zeeland. Er worden elk weekend verschillende duikplaatsen bezocht, zodat er telkens iets nieuws te ontdekken valt.Er worden jaarlijks ook twee duikkampen ingericht waar meestal 2 duiken per dag georganiseerd worden. Deze kampen gaan door in Stavenisse en er wordt op verschillende locaties in de omgeving gedoken. Dankzij onze eigen goed onderhouden compressoren ben je steeds voorzien van zuivere lucht.


Om een openwaterduik te kunnen doen, heb je uiteraard het nodige materiaal nodig.

Een volledige basisuitrusting kost ongeveer 1500 euro. Laat je hierdoor echter niet afschrikken, de kosten kunnen gespreid worden en indien je het een en het ander tweedehands koopt, kan je de prijs al flink doen dalen. Er wordt jaarlijks een tweedehandsbeurs georganiseerd binnen de club.

Je kan ook altijd materiaal lenen van andere leden in de club of materiaal huren bij verschillende duikwinkels.