Veiligheid

Duiken is een heel veilige sport. Tenminste, als je je aan de regels houdt. Bij de Lagoondivers leer je hoe je veilig moet duiken. Door regelmatig deel te nemen aan onze zwembadtrainingen en onze openwaterduiken bouw je de nodige ervaring en kennis op om zorgeloos van al dat onderwatermoois te kunnen genieten.


Statistieken wijzen uit dat in Zeeland jaarlijks ongeveer 700.000 duiken worden gemaakt. Volgens de NOB (Nederlandse Onderwatersportbond) gaat bij één op de 10.000 duiken iets mis. Hierbij worden alle incidenten meegeteld, ook de mensen die in het water een hartstilstand krijgen, verstuikte enkels, materiaalproblemen en andere incidenten zitten dus in de statistieken verwerkt.  Meestal komt spijtig genoeg alleen dat negatieve nieuws in de media.

In onze duikclub stellen we de veiligheid van elke duiker als topprioriteit. Doorgedreven zwembadtrainingen, leerzame theorielessen en het verantwoordelijkheidsgevoel van elke duiker in onze club zorgen ervoor dat we zeer weinig incidenten kennen. Als er zich toch een probleem zou voordoen, is elk van onze duikers erop getraind om op een juiste manier te handelen.